По бързия коридор ще пътуват автобуси от няколко линии. Снимка Община Бургас

По бързия коридор ще пътуват автобуси от няколко линии. Снимка Община Бургас

Автобусите по линии Б11, Б12, 3, 6, 11, 15, както и тролейбусната линия Т2, от 5-ти юни ще се движат по обособения за тях сегрегиран бърз коридор по бургаския булевард "Демокрация". Съответно пътниците вече могат да ги изчакват на самите спирки, които са с повдигнати платформи за лесно качване на борда на машината.

Също от събота, поради увеличения пътникопоток и нарасналото потребителско търсене, по линии 11 и 12 ще бъдат изпълнявани допълнителни курсове в късните часове с потегляния съответно в 21.30, 22.05 и 22.30 от терминал "Славейков".

Община Бургас напомня, че крайуличното паркиране е забранено в участъка между улица "Копривщица" и хотел "Аква" на реконструирания булевард "Демокрация", освен на специално обособените места. Паркиране може да се извършва само в регламентираните и специално сигнализирани участъци от булеварда.

Разрешената скорост за шофиране по "Демокрация" е до 50 километра в час! Нека пешеходците бъдат винаги внимателни. За тяхна безопасност е монтиран и пуснат в експлоатация асансьор в подлеза при пресечката с улица "Копривщица". С обновено и засилено осветление е целият булевард, а допълнително такова е монтирано при пешеходните пътеки.

Работи се по ъпгрейдване на светофарната система и предстои до няколко месеца по "Демокрация" да бъде пусната зелена вълна.