Баща не успя да види детето си, майката излетя с него за Лондон

преди десет години. Двамата живеят на съпружески начала. Преди години заминават за Великобритания, да работят. В Лондон се ражда и дъщеря им Габриела. Преди три години обаче двамата се разделят и Борислав се връща в България заедно с дъщеря си. Той има и подписано разрешение за това от майката.

 

 

Борислав и Габриела живеят в родния град на бащата - Айтос. След завръщането си в родината Калчев започва свой бизнес. Той се занимава и с бойни изкуства. По думите на бащата, майката не се е интересувала от Габриела. Преди известно време обаче тя направила опит да изведе дъщеря си от страната. Марияна Начкова завела дело в Лондон. Съдът в Обединеното кралство присъдил родителските права на нея. Присъдата била потвърдена и от родния съд. На това основание Марияна се опитала да изведе дъщеря си от България.

Преди четири дни тя взела детето от училището в Айтос без знанието на бащата.

Днес по обяд Марияна и Габриела се качиха на самолета, за да отлетят за Лондон. На летището дойде и бащата Борислав Калчев. Според него той има документ от съда в Айтос, съгласно който майката няма право да доближава детето. Заедно с бащата на летището бяха и представители на агенция "Закрила на детето". Бащата беше си купил билет да същия полет. Той направи опит да се качи на борда на самолета, за да види детето си, но не бе допуснат.

Заради разигралата се драма, самолетът излета с 40-минутно закъснение.

Борислав Калчев е категоричен, че ще си търси правата и ще си върне дъщерята.