Първата среща е тази вечер в зала Бойчо Брънзов. Снимка Община Бургас

Първата среща е тази вечер в зала Бойчо Брънзов. Снимка Община Бургас

Баскетболистите на бургаския "Черноморец" ще играят два важни мача днес и в събота, 9-ти април. Двубоите за момчетата на треньора Васил Евтимов са срещу преки конкуренти за място в Топ 4 в редовния сезон от Националната баскетболна лига, което ще осигури домакинско предимство на четвъртфиналните плейофи.

Първият мач е днес в зала "Бойчо Брънзов", където "Черноморец" приема гостуващия тим на "Спартак" - Плевен. Дербито между четвъртия и петия във временното класиране е от 19:00 часа. "Черноморец" е с 13 победи, 9 загуби и актив от 35 точки. С 34 точки са плевенчани, които разполагат с опитни баскетболисти в лицето на Божидар Аврамов, Николай Стоянов, Мартин Маринов, Николай Маринчешки, Максим Корниенко, Коча Йовович, Ивко Ивков и Николай Маринов. Треньорът на нашите Васил Евтимов ще разчита на ядро от български баскетболисти – Георги Боянов-Ловеча, Евгени Хаджирусев, Тихомир Желев, Константин Коев, Андрей Иванов, както и на чуждестранните попълнения в селекцията Влатко Гранич и Отас Айкекполор.

Второто предизвикателство за "Черноморец" е в събота, когато в зала "Бойчо Брънзов" ще гостува "Берое" - Стара Загора. Срещата е от 19:00 часа и ще се предава пряко по "Макс Спорт" 2. Тимът от Стара Загора е седми в класирането с 32 точки, но и мач по-малко.

Билетите за вход са по 5 лева, а ученици и пенсионери ще влизат срещу 2 лева.