Бургазлии успяха да спечелят срещата срещу Спартак - Плевен, но се класираха четвърти в лигата. Снимки Черноморие-бг

Бургазлии успяха да спечелят срещата срещу Спартак - Плевен, но се класираха четвърти в лигата. Снимки Черноморие-бг

Бургаският баскетболен отбор на "Черноморец" завърши на четвърто място в редовния сезон на Националната лига, което е най-доброто му класиране от 1991 година насам. Тогава бургазлии взеха бронзовите медали в шампионата на страната.

В мач от последния кръг, момчетата на треньора Васил Евтимов надиграха в зала "Бойчо Брънзов" тима на "Спартак" - Плевен с 95:75/22:23, 17:17, 30:19,26:16/. Победата беше под № 12 за нашите.

Уендъл Луис с 24 точки беше най-резултатен за "Черноморец". С 18 точки завърши Дианте Болдуин, а капитанът Константин Коев с 14 точки и 7 борби под кошовете. Евгени Хаджирусев записа 13 точки, Марвин Смит отбеляза 9 точки.

Треньорът Васил Евтимов пусна на полето в края и всички резерви. В игра се появи дори помощникът му Михаил Капитанов, който записа 3 точки.

"Поздравявам момчетата за успешния сезон. Искам така да продължим и в плейофите.  Да победим на четвъртфинала, а след това на полуфинал, каквото стане", заяви  наставникът на "Черноморец" Васил Евтимов.

През тази седмица стартират и мачовете от четвъртфиналните плейофи. Играе се до 2 победи от 3 мача.

Първият двубой между "Черноморец" и петият в крайното класиране в редовния сезон "Академик"-Пловдив е на 22 април, четвъртък от 19:00 часа в зала "Бойчо Брънзов".

Ще се играе без публика и при стриктно спазване на изискванията на здравните власти, във връзка с пандемията от COVID - 19.

Втората среща между двата отбора е на 25 април в Пловдив. При равенство в победите, ще се играе трети решителен двубой на 1 май в зала "Бойчо Брънзов".

Ето и всички четвъртфинални двойки:

"Рилски спортист" - "Спартак" Плевен

"Левски ЛУКойл" - "Ямбол"

"Балкан" - "Берое"

"Черноморец" - "Академик" Пловдив

Галерия