Улиците са наводнени

Улиците са наводнени

Бедствено положение е обявено в община Камено в резултат на проливните валежи, които продължават и в момента. Бедстващи са селата - Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково, Ливада, Полски извор и Константиново. Пътят към Средец и затворен и не е желателно да тръгвате към  селата от община Камено. Най-тежко остава положението в Полски извор, тъй като достъпът до селото е ограничен. Табелите на селото са под вода. Подаден е сигнал за жена, която е в неизвестност от няколко часа в село Черни връх.

Пороят снощи е отнесъл улици и площада в село Трояново.  Скъсан е моста между селата Константиново и Русокастро. Пътят преди село Желязово е под вода. Има сигнали за удавени животни в село Константиново.

На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация. Постъпил е и сигнал за удавен човек, но към настоящия момент самоличността му не е установена.  Множество са и сигналите за наводнени къщи, улици и дворове. 8 eкипа на пожарната са на терен, но поради големината и силата на приливната вълна достъпът до пострадалите е изключително труден. На мястото на бедствието от снощи е и областният управител Вълчо Чолаков. Полагат се всички усилия хората да бъдат евакуирани, в спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина "Амфибия".

Населени места  без електричество са - селата Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията, същите трудно достигнат до местата на авариите.