Върху тези бетонни кубове ще бъде монтирано заведението за хранене

Върху тези бетонни кубове ще бъде монтирано заведението за хранене

Бетонните клубове на плаж "Бургас - север" са законни. Върху тях ще бъде монтиран преместваем обект - заведение за хранене. Разрешителните за поставянето им са издадени от Община Бургас на фирмата наемател, която има сключен договор с концесионера на плажа.

Преди ден съветници от "БСП за България" отправиха питане до кмета на Бургас Димитър Николов за законността на поставянето на кубовете на плажа.

Червени съветници питат кмета на Бургас за бетонни кубове на плажа

Търговският обект ще бъден монтиран съобразно новата схема за разполагане на преместваеми обекти на плажната ивица. "Схемата ни е одобрена от Министерството на туризма през пролетта на тази година. Наемателят на това място, с когото имаме сключен договор, подаде документи в Общината за издаване на разрешително за поставяне на временен обект. Тъй като процедурата е доста тежка, монтажът започна сега, когато бяха издадени нужните документи. Заведението трябва да отвори до края на годината", каза за "Черноморие" Симеон Цветков - представител на фирмата концесионер на плаж "Бургас - север".

Наемателят е бургаски търговец, който е стопанисвал заведение в Морската градина. То се е намирало вдясно от моста. Сега там има друг наемател.