Срещите с авторите в библиотеката започват на 1-ви април. Снимка Община Бургас

Срещите с авторите в библиотеката започват на 1-ви април. Снимка Община Бургас

Регионална библиотека "Пейо Яворов" ще отбележи една година от преместването си в новата сграда с поредица от срещи със знакови български автори. Те започват на 1-ви април и ще продължат една седмица. Теодора Димова, Любен Дилов–син, Александър Секулов, Калоян Явашев и Радослав Гизгинджиев са авторите, които ще бъдат специални гости на Библиотеката.

Писателката Теодора Димова, дъщеря на големия писател Димитър Димов, ще бъде първият гост в библиотеката, за да представи своето творчество на 1-ви април от 18.30 часа. На същата дата се навършват 56 години от смъртта на проф. Димитър Димов, сътворил един от най-великите си романи "Поручик Бенц" в Бургас.

Любен Дилов - син ще гостува тук на 2-ри април, събота, от 18:30 часа. Той ще отговаря на въпроси на своите читатели, свързани с книгите и многостранните му интереси. Любен Дилов - син ще разкаже за творческия процес и последните си творби.

За най-малките и техните родители е срещата с Калоян Явашев. Въпреки че мечтае да играе професионално футбол и да бъде рок певец, той започва да дресира папагали, става баща на три деца и пише книги, които малки и големи четат през сълзи от смях. В библиотеката той ще представи своите произведения в компанията на папагалите, които отглежда. Срещата с него е на 5-ти април от 18:30 часа.

Александър Секулов е поет, драматург, автор на романи и изключително интересна личност. Носител е на много награди, една от които е националната награда "Христо Фотев" за стихосбирката "Море на живите". Срещата с него е в четвъртък, 7-ми април, от 18:30 часа.

Радослав Гизгинджиев е млад автор, но солидната му биография на писател може да ви заблуди за възрастта му. Едни от най-популярните му книги са "Пеперуди", "Рай", "Вампирът", "Недра", "Вратите" и други. Срещата с автора е на 8-ми април от 18:30 часа.