End of Season ще има своята българска премиера в Бургас това лято

End of Season ще има своята българска премиера в Бургас това лято

"Burgas International Film Fest" ще се проведе от 18-ти до 25-ти юли в Морската градина на Бургас. Подготовката около петото издание на фестивала тече с пълна пара, научи "Черноморие". "Водим преговори с членовете на журито. Надявам се, че до средата на юни ще стане ясно кои от чуждестранните гости ще успеят да дойдат", каза създателят на фестивала Емил Ованесов.

Вече е готова селекцията от късометражни филми. Този път те ще бъдат излъчвани преди прожекциите на игралните филми. В предишните издания късометражните филми бяха показвани в културен център "Морско казино". На този етап обаче то ще остане затворено за събития. Там могат да се разгледат само изложбите.

Програмата на фестивала е в процес на уточняване. Своята българска премиера на бургаския фестивал ще направи азербайджанският филм "End of Season", който е отличен на фестивала в Ротердам, Нидерландия. Негов автор е Елмар Иванов.

Заради настоящите противоепидемични мерки, зрителите на фестивала ще бъдат 30%. 400 са седящите места на открита сцена "Охлюва". Тази година броят им ще бъде редуциран, за да бъде спазена дистанцията между тях.

Подготвя се и уъркшоп по актьорско майсторство.

"Burgas International Film Fest" се организира с финансовата подкрепа на Община Бургас. Медиен партньор е сайт "Черноморие".