Димитър Ташев е входирал жалбата си днес, когато изтича срокът за регистрация на кандидат-депутатските листи

Димитър Ташев е входирал жалбата си днес, когато изтича срокът за регистрация на кандидат-депутатските листи

Димитър Ташев - депутат в 47-то Народно събрание избран от листата на коалиция "Продължаваме промяната" пусна жалба в Централната избирателна комисия. Ташев бе кандидат за народен представител от Втори многомандатен избирателен район Бургас от листата на ПП. Тогава партията не беше регистрирана и нейни мандатоносители бяха партия "Средна европейска класа" и "Волт". Така след изборите през ноември 2021 година Ташев заедно с Константин Бачийски, Христо Симеонов и Милко Пенев станаха бургаските депутати

Сега Ташев пуска жалба в ЦИК с входящ номер НС-22-82/28.02.2023, относно "евентуални нарушения при участието на ПП "СЕК" на предстоящите предсрочни парламентарни избори". Според вече бившият народен представител, са възможни нарушения, тъй като "представеното за регистрацията на партията в коалицията на "Продължаваме промяната - Демократична България" удостоверение за актуално състояние, съдържа данни, които не отразяват реалността за състава на органите на политическата партия". 

"Самият аз фигурирам като член на Изпълнителния съвет на формацията, въпреки че съм предприел всички необходими действия да бъда отписан. Чистата идея за Промяна на територията на област Бургас бе подменена от амбициите за лична реализация в политиката на хора, представляващи СЕК. Ако ЦИК установи нарушения на изборното законодателство, то листата за район Бургас на коалицията ПП-ДБ, от която част са СЕК, трябва да бъде променена", пише в писмото си Димитър Ташев, което е изпратил и до медиите.

Жалбата е изпратена днес, когато изтича срокът за регистрация на листите с кандидати зе народни представители.

"Несериозно е твърдениято, защото промяната в състава на изпълнителните органи става с решение", коментира Константин Бачийски - председател на СЕК.

Галерия