Това е поредната литературна книга на Даниел Вълчев

Това е поредната литературна книга на Даниел Вълчев

Даниел Вълчев - бивш министър на образованието, ще представи книгата си "Разкази" на "Алея на книгата" във Варна. Премиерата е на 2-и август от 18.30 часа в радио "Варна". Авторът ще ви прочете (изразително) няколко страници, а след това ще отговори на всякакви въпроси, които ще му бъдат зададени.

Авторът ще бъде представен от Николай Ишков, който го познава отдавна и (за съжаление) твърде добре.

В "Разкази" Даниел Вълчев ще срещнете принцеси, мечтатели, адвокати, ангели, студенти, професори и какво ли още не. Авторът използва цялата палитра от характери, които заобикалящият ни свят предлага, за да нарисува по елегантен и затрогващ начин eдин ироничен, смешен и понякога трагичен преразказ на действителността.

Този своеобразен дневник на фантазията е за всички онези, на които седмицата не им е по мярка, за онези, за които строгите рамки на календара се оказват тесни, за които алигаторите не са крокодили, за които принцесите носят червени шапчици. Както и за онези, които могат да обичат осем дни от седмицата (по "Бийтълс").

„В моя случай осмият ден от седмицата е тема, несъотносима към математиката. Осмият ден от седмицата е въпрос на усещане. За мен осмият ден от седмицата е символ на нуждата, а и на способността на човек да се откъсне от ритъма и от рамката на календара и да остане сам със своите си мисли и преживявания. Та искам да кажа, че всеки от тези осем нови разказа е заченат и износен през осмите дни от моите седмици. Това лято разказите само се родиха", признава Даниел Вълчев.