Бивш състезател оглави "Несебър Мото" зае Милен Манолов от Поморие, който преди години се е състезавал за клуба в клас суперспорт 600.

 

Събранието беше свикано, заради приключващия четиригодишен мандат на досегашното ръководство оглавявано от Атанас Терзиев, който заемаше поста от създаването на клуба през 2006 г.

Атанас Терзиев направи своя отчет и благодари на всички членове, но пожела да не го номинират и да даде възможност да друг да застане на председателското място. Решението си той мотивира със задължения и ангажименти, които има извън спорта.

"Оттеглям се от председателското място, но оставам верен  привърженик на нашия клуб и за в бъдеще му желая още и повече успехи", каза Терзиев, като поздрави Манолов за поста.

"Ще се постарая да продължа досегашното развитие на клуба, както в мотоциклетния спорт и в мото туризма, така и в обществената и културна дейност", каза Манолов.

Само за четири години от 18 октомври 2006г. "Несебър Мото" се превърна във водещ представител на клубовете занимаващи се с мотоциклетизъм в района.

Разгледани назад във времето успехите се превърнаха от пожелания във факти. Малко след създаването си клубът става член на Българската мотоциклетна асоциация.

През 2009 г. „Несебър Мото” може да се похвали със състезател в Супермото клас S Open, който става сребърен медалист от Световната купа на нациите; източноевропейски шампион, шампион за европейска купа и национален шампион. Тези успехи Росен Тончев постига в рамките само на една година. През 2007 г. в мотокрос клас 125 куб.см. Ганчо Георгиев става национален шампион, а през 2008 г. Камен Георгиев грабва националната титла в мотокрос клас Open B. Списъкът с шампионите на "Несебър Мото" е дълъг.

Към днешна дата клубът продължава да жъне успехи през 2010 г. той стана домакин на кръг от националния шампионат по Ендуро - "Несебър Мото Гранд При", който се проведе в село Порой.