Храмът вече е на груб строеж и предстоят довършителните дейности. Снимки Областна управа

Храмът вече е на груб строеж и предстоят довършителните дейности. Снимки Областна управа

Великденски благотворителен концерт набира средства за новостроящия се православен храм в бургаското село Драганово. Събраните средства ще бъдат използвани за изографисването и за олтара на  храм "Св. Живоприемен източник". В концерта ще участват Тони Димитрова, вокално трио "Deja vu", дует "Бургас", Василена Чернаева, професионален фолклорен ансамбъл "Странджа", народен хор "Трепетлика", детска вокална група "Изгревчета", танцов клуб "ЛУКОЙЛ Нефтохим", клуб по спортни танци "Бургас-1975", клуб по спортни танци "Нефтохимик-2011", Пламена Бенова, възпитаниците на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" - Светлина Наумова, Аглая Тодорова, Ния Стоянова, Мартин Николов и др.

Концертът, който се организира по инициатива на областния управител Мария Нейкова, ще започне на 12-ти април от 19,00 ч. в зала "Черноморие" на Конгресния център. Входът е свободен, като всеки, който желае да подкрепи благородната инициатива може да остави своята лепта в разположените урни в залата или да преведе средства по банков път на дарителска сметка - BG53RZBB91551007196290, "Св. Живоприемен източник", с. Драганово, община Бургас.

Кампанията по набиране на средства за изграждането на храма започна през лятото на 2022 година. Резултатът - 7 месеца по-късно, че благодарение на съпричастността на всички, включили се в кампанията, строежът на храма е в заключителен етап и предстои изографисването и изработването на олтара.

Галерия