Благотворителен турнир по футбол помага на деца на полицай съвместно с община Бургас и ще се проведе на 18 и 19 декември в спортна зала "Младост". Инициативата се подкрепя и от Областния съвет на Българския футболен съюз в Бургас.

До този момент заявки за участие в турнира са подали 18 клуба, сред които СФС МВР (Синдикална федерация на служителите на МВР), Второ РУ "Полиция", Пето РУ "Полиция", ФК "Русокастро", ФК "Рудник", ФК "Черно море", ФК "Остриетата", ФК "Аматьорите", ФК "Алекс", отборът на община Бургас и други. Всеки мач ще се играе като финал на принципа на директната елиминация.

Всеки участник в турнира е внесъл такса за участие в размер на 10 лева. Средствата ще бъдат предоставени на семейството на полицая Александър Александров. В началото на октомври той загуби битката с рака. Александър Александров, работил години наред в сектор "Криминална полиция" и бургаския затвор.

Всеки зрител, който влезе в зала "Младост" също ще може да се включи в благотворителната инициатива като пусне парички в специално поставените за целта урни на входа.

Желаещите да се включат в турнира могат да направят заявка на телефон: 0888 24 92 11.