Турнирът се състоя на игрищата на спортен център Диалог 359

Турнирът се състоя на игрищата на спортен център Диалог 359

Благотворителен футболен турнир събра 2245 лева за изграждане на паметник на Васил Левски в Бургас. Той се организира от фондация "Гордите българи".

Турнирът се състоя на игрищата на спортен център "Диалог 359". В него участваха футболни отбори от Бургас, както и такива съставени от украинци, руснаци и естонци. Победител в турнира стана ФК "Славейков 2019", втори отборът на поделението в Лозово - ФК "Транс - Логистик", а трети "Бургас Юнайтед" (интернационалния отбор).

"Томи спорт" осигури екипировка за награди за победителите, а спортния център "Диалог 359" предостави игрищата за провеждането на турнира безвъзмездно. От БФС - Бургас изпратиха свои съдии, които съдийстваха срещите.

Фракцията на Левски в Бургас подкрепи каузата за набиране на средства за изграждане на паметника като дари 500 лева.

Паметникът ще бъде изработен от бургаския скулптор Радостин Дамасков. Статуята на Левски ще бъде с височина 3.5 метра. В композицията ще има и лъв, който ще е висок 1.60 метра и ще е ориентиран към улица "Александровска". Той ще се издига в градинката пред сградата на Община Бургас. Сумата, необходима за изработването на скулптурната композиция е 462 000 лева.

От началото на годината от фондация "Гордите българи" организираха пет благотворителни събития в подкрепа на благородната инициатива. Събраните от тях средства възлизат на 9 750 лева.

Всеки, който желае да подкрепи кампанията може да направи и дарение по сметка: 

Първа Инвестиционна Банка IBAN: BG02FINV91501017699161

PayPal : @Gorditebulgari

Титуляр фондация "Гордите българи"

Основание: изграждане на паметник на Васил Левски

Галерия