Д-р Диян Господинов - зам.-председател на младежка секция към Районна лекарска колегия обяви условията за подпомагане

Д-р Диян Господинов - зам.-председател на младежка секция към Районна лекарска колегия обяви условията за подпомагане

Сдружение "Младите лекари" подновява кандидатстването за финансиране по различни обучителни проекти с цел допълнително квалифициране в областта на медицината като: обучения, семинари, конференции, конгреси и др., в страната и чужбина.

Регионалната колегия на Български лекарски съюз в Бургас ще подпомогне младите лекари до края на декември 2024 г. Условието е да са завършили медицина, но да нямат придобита специалност. Помощта ще е еднократна и може да бъде използвана единствено за подпомагане участието на млади специализанти в обучителен курс по конкретната специалност, в която са записани. Това обяви д-р Диян Господинов, началник интензивен кардиологичен сектор в голяма частна болница и зам.-председател на младежка секция към Районна лекарска колегия.

Класирането на кандидатите ще се сформира по описана и конкретизирана точкова система.

Времевата рамка за подаване на документация е от 31 март 2024 г. до 30 април 2024 г. (един месец).

На 1 май ще бъде обявено първото класиране. Подобни срокове ще има всеки месец до изчерпване на средствата за финансиране или до края на календарната година. Всеки желаещ да се възползва от това финансиране може да кандидатства за проект, който е в рамките на цялата година, независимо от това кога подава своята кандидатурата.