Министърът на културата Кръстю Кръстев (вдясно) се срещна с Богдан Петканин в бургаския театър. Снимка Министерство на културата

Министърът на културата Кръстю Кръстев (вдясно) се срещна с Богдан Петканин в бургаския театър. Снимка Министерство на културата

Режисьорът Богдан Петканин поема временно ръководството на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" но обяваването на конкурс за нов директор. До тук се стигна, след като дългогодишният директор Борислав Чакринов си отиде от този свят на 3-ти февруари.

В рамките на визитата си в морския град министърът на култура Кръстю Кръстев посети драматичния театър "Адриана Будевска" в знак на почит към паметта на Борислав Чакринов, който остави ярка следа на българската културна сцена. Той се срещна с режисьор Богдан Петканин и му пожела на добър час.

"Бургас е едно от местата в България, където театърът се случва. Борислав Чакринов бе сред най-нравствените хора, които познавам. Винаги излъчваше благост и решителност. Един свободен човек в една свободна професия, каквато е театърът. За него бургаската Мелпомена бе пространство, модел, специална среда. Всичко останало се размиваше. Той никога не се е кичил с успехи и награди. Радвам се, че една от най-стабилните културни институции в Бургас ще продължи с нова енергия. Пожелавам успех!", заяви министър Кръстев.