Богдана Карадочева ще представи автобиографията си в рамките на фестивала

Богдана Карадочева ще представи автобиографията си в рамките на фестивала

Богдана Карадочева ще бъде лице на тазгодишното издание на "Порт Прим Арт Фест", което ще се проведе от 1-ви до 5-ти октомври на няколко места в Бургас.

Фестивалът започва с музикална прелюдия на 1-ви октомври (вторник) от 19:30 часа в експозиционен център "Флора" носителят на "Кристална лира" (2005 г.) и "Икар" за съвременна българска музика (2016 г.) пианист, композитор, продуцент и аранжор Живко Петров, ще представи с концертна премиера новия си солов албум "TEN".

Официалното откриване на фестивала на изкуствата ще бъде на следващия ден - 2-ри октомври (сряда) от 19:30 часа в драматичен театър "Адриана Будевска". Специален гост ще бъде патронът на тазгодишното издание на "Порт Прим Арт Фест" - Богдана Карадочева. Пред морската публика тя ще представи своята автобиография "Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х две". Към нея на сцената ще се присъедини журналистът и продуцент Георги Тошев, с когото заедно ще представят филма, който той създава за нея: "Париж на Богдана".

На 3-ти октомври (четвъртък) от 17:00 часа в гранд хотел и СПА "Приморец" Теа Денолюбова и Христо Мутафчиев ще представят книгата "Черно на бяло". Четивото тандемът определя не като (авто)биография, а като съкровена изповед и откровен разговор с председателя на Съюза на артистите в България. Входът е свободен.

Същият ден от 19:30 часа в драматичен театър "Адриана Будевска", Бургас ще попадне в магията на театъра с "Трима мъже и една Маргарита". Постановката на сатиричен театър "Алеко Константинов" - София е с автор и режисьор Лиза Шопова. На сцената публиката ще види Христо Мутафчиев, Асен Мутафчиев, Петър Калчев и Маргарита Хлебарова.

На 4-ти октомври (петък) от 17:30 часа в "Приморец" е премиерата на "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира", която ще представи актьорът Явор Милушев. Книгата е автобиография - "но не съвсем ... пътуване през епохи и граници" (Георги Тошев).

В 19:30 премиера на бургаска сцена в Държавна опера ще има първата в света танго опера на Астор Пиацола "Мария от Буенос Айрес". Творбата събира в едно танго, поезия и класическа музика в зрелищен спектакъл, който оставя публиката без дъх. Режисьор е Веселка Кунчева, диригент - Константин Добройков, със специалното участие на Люси Дяковска, оркестър, хор и балет на Държавна Опера - Пловдив.

В събота, 5-ти октомври, от 16:30 часа бургаската публика ще има възможност да се срещне със Захари Карабашлиев и неговата книга "Жажда", вдъхновена от истинска история. Премиерата е в "Приморец".

Същият ден от 18:00 часа "Порт Прим Арт Фест 2019" ще бъде закрит с представителна изложба на петима изключително творци - Женя Адамова, Емануела Ковач, Румен Читов, Даниел Мирчев и творческият директор на ППАФ Стефан Божков. Експозицията ще гостува в "Прим арт център" до 14 октомври 2019 г., включително.

Освен богата палитра премиерни събития, "Порт Прим Арт Фест 2019" ще предложи на бургазлии и гостите на града и "фестивал във фестивала". На 3, 4 и 5 октомври от 18:00 часа в експо център "Флора" на ППАФ ще гостува Международен фестивал за късометражно кино "Карантината". В посочените дни ще можете да гледате напълно безплатно селекция игрални, документални, експериментални филми и анимация от цял свят, с български субтитри. Куратор на прожекциите ще бъде Георги Кръстев - директор на гостуващия за трета поредна година фестивал на късометражното кино.

"Порт Прим Арт Фест" се организира от гранд хотел и СПА "Приморец" със съдействието на Община Бургас.