dsc_3299

dsc_3299

Борим настинките с повече плодове и варива

на инфекции, трябва да се вземат превантивни мерки, съветват от Регионалната здравна инспекция в Бургас.

Рационално хранене: редуциране консумацията на месни продукти и др. белтъци от животински произход, които подкиселяват телесните течности и предразполагат организма към развитие на инфекции. Да се приема пълноценна храна, осигуряваща достатъчно основни хранителни вещества от всички хранителни групи. Да се намалят мазнините за сметка на плодове, зеленчуци, зърнени храни, продукти, съдържащи фибри, ядки, варива, богати на растителни белтъци, млечни продукти и др.

Лекарите препоръчват да се избягват местата, където се събират много хора, особено по време на грипна епидемия.

Облеклото да бъде съобразено с температурните колебания - както всички знаем, преохлаждането, но също и прекаленото обличане, трябва да се избягват.

Да се приемат билкови чайове и билкови таблети и хранителни добавки с доказан имуностимулиращ ефект-лайка, живовлек, мащерка, коприва и др.

Укрепване на имунитета е основното средство в борбата срещу простудните заболявания и грипа. Това се постига чрез активен двигателен режим, закалителни процедури, приемане на имуностимулиращи препарати.

При поява на симптоми на заболяване самолечението да е само в рамките на противотемпературни и имуностимулиращи средства - аналгин, аспирин, парацетамол, витамини,

По време на простудно заболяване е необходимо да се спазва постелен режим .

Спазването на тези лесно изпълними съвети ще ни позволи да избегнем простудните заболявания.