Борислав Чакринов вече с нов кабинет. Снимки Лина Главинова

Борислав Чакринов вече с нов кабинет. Снимки Лина Главинова

Борислав Чакринов вече е в нов кабинет. Директорът на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" от няколко дни се радва на новата придобивка. Обновеният до неузнаваемост кабинет грабва окото на всеки, влязъл в него. Веднага се забелязват закачените черно-бели фотоси с лика на руския бард и актьор Владимир Висоцки. "Снимките са на Валери Плотников, любимият фотограф на Висоцки", сподели Чакринов. Преди 10 години руснакът бе специален гост на бургаската Мелпомена. Гостуването му в морския град съвпадна с откриване на негова фотоизложба, посветена на Владимир Висоцки. За събитието тогава дойде и синът му Никита.

Сред закачените фотоси са и кадри, запечатали култовата му роля на Хамлет, видя екип на сайт "Черноморие".

Чакринов сподели, че Володя, както са го наричали, е един от любимите му артисти, както че и двамата са родени на една и съща дата - 25 януари.

Редом с черно-белите снимки на руския бард и актьор, в кабинета на театралния директор има макет от пиесата "Когато гръм удари". "Това е първата пиеса, на която съм бил режисьор. Поставих я през 1988 година в София", обяснява сантимента си Чакринов.

Освен фотосите на Владимир Висоцки, стените са украсени и с маслени платна. Централно място заемат картини на бургаските художници – Георги Баев, Ненко Токмакчиев и други.

Промяна в интериора на кабинета на сегашния директор на драматичен театър "Адриана Будевска" не е правен от близо 50 години. Допреди ремонта, той беше такъв още от времето, когато директори са били Недялко Йорданов, Виктор Пасков, Михаил Събев, припомнят хора от театралната гилдия. "От 20 години съм свързан с "Адриана Будевска". Заварих кабинета непроменян от предните директори и до сега с нищо не бе пипано", връща лентата Чакринов. След започналия през есента основен ремонт на театъра обаче, дошъл ред и на директорския кабинет. Старите мебели, ламперии, полилеи, мокети, пердета вече отдавна не са тук. Новата директорска стая е със съвременен дизайн. Красиви елегантни кожени мебели са само част от интериора. Кабинетът визуално е разделен на две части - кът за директора и за репетиции. Така се дава възможност рационално да се използва площта.

Галерия