Бойко Борисов отправи и критика към медиите по казуса с видео клипа. Снимка Черноморие-бг

Бойко Борисов отправи и критика към медиите по казуса с видео клипа. Снимка Черноморие-бг

"Защо никой не ги пита. Абе вие толкова приличате на тези две особи, вие ли сте или не сте. Да кажат не. Те си приличат, много си приличат, обаче за медиите въпрос няма. На мен ми ровихте в личния живот година и половина, две. Как не ги питахте приличат ли си те? Няма въпрос обаче от демократичните медии", така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира видеоклипа с мъж и жена, за които се твърди, че много приличат на министър-председателя в оставка Кирил Петков и началника на кабинета му Лена Бориславова. Във видеото се вижда как двамата се качват по стълбите на жилищна кооперация, а докато жената отключва врата на апартамент, мъжът зад нея сякаш я опипва по задните части в продължение на няколко секунди.

"Борис Джонсън го питат, мен ме питат, тях никой не ги пита", допълни Боисов. Британският министър-председател подаде оставка, след като гръмна секс скандал с бившия заместник-главен секретар Крис Пинчър. На 29 юни депутатът от Консерваторите Крис Пинчър е забелязан в "изключително нетрезво състояние" в частен клуб на партията. Само преди няколко месеца Пинчър е назначен на ръководна позиция в парламентарната група, от която следи за дисциплината по време на гласувания. Скандалът, последван от твърдения, че той е опитал да опипва двама мъже в клуба, го принуждават да подаде оставка от поста.

Българските медии в продължение на година и половина се занимаваха с истинността на снимките, на които се виждат шкафчета с кюлчета и спящия вече бивш премиер Бойко Борисов.

Клипът с мъжа и жената, за които се твърди, че приличат на Кирил Петков и Лена Бориславова, който една от жълтите медии разпространи преди месец обаче сякаш остана незабелязан от медиите. Това явно провокира и Борисов да повдигне въпроса към тях днес по време на среща с партийни членове и симпатизанти на ГЕРБ в Бургас.

Борисов: Няма да вземем втория мандат, за третия няма кой да преговаря