Премиерът разговаря с майките от Бургас. Снимки Лина Главинова

Премиерът разговаря с майките от Бургас. Снимки Лина Главинова

Казах на министъра (Бисер Петков - министър на труда и социалната политика б.а.) да седне и да подготви нещата и да махне този проблем. Това каза премиерът Бойко Борисов в разговор с жени с деца с увреждания от Бургас, които дойдоха на церемонията за разширението на пътя между Поморие и Ахелой, за да говорят с него. Те бяха придружавани от кмета на Бургас Димитър Николов и Мая Казанджиева - шеф на отдел "Здравеопазване и социални дейности" в Община Бургас.

"Средствата не се разпределят правилно. Даваме пари за ТЕЛК, за инвалидни песнии и те не стигат до хората. Седнете и напишете проблемите си и другата седмица елате в София, ще се срещнем с министрите и ще говорим", допълни Борисов. Според него, ставало въпрос за повече пари за хората с увреждания, но те не отивали по предназначение.

Тази седмица майките на деца с увреждания излязоха на протест. В резултат на това се стигна и до оставката на министър Бисер Петков. Майките обаче настояха той да се върне и да продължи диалога с тях и премиера Борисов го върна на поста.

Галерия