Петя Аврамова, Младен Маринов, Александър Манолев

Петя Аврамова, Младен Маринов, Александър Манолев

"В четвъртък внасяме трите оставки в парламента. Политическата отговорност трябва да се понесе", заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след Съвета на коалицията, предаде vesti.bg.
Имме мнозинство да бъдат подкрепени и трите оставки, каза още Борисов. Министрите на транспорта Ивайло Московски, на вътрешните работи Валентин Радев и на регионалното развитие Николай Нанков подадоха оставки на 31 август по искане на премиера Бойко Борисов заради тежката катастрофа при Своге.
"За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, на които сме се спрели - за министерството на транспорта Александър Манолев, за министър на вътрешните работи Младен Маринов и за министър на регионалното министерство - Петя Аврамова", каза още той.
Манолев в момента е зам.-министър на икономиката, Младен Маринов - главен секретар на МВР, а Петя Аврамова - депутат.
Александър Манолев е завършил Професионалната гимназия по икономика и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в град Петрич с профил "Счетоводство и контрол". Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света "University College London", Великобритания. Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: "Управление на структурни проекти на ЕС", организиран от ЕК, Будапеща; "Бизнес комуникации и връзки с медиите", University College London; "Инвестиции в развиващи се пазари", Джей Пи Морган, Лондон.
Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране. Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании.
Беше зам.-министър на туризма във второто правителство на Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Избран е за депутат на парламентарни избори на 26 март 2017 г. След това става зам.-министър на икономиката.
Петя Аврамова е инженер по образование. Депутат в 42-то Народно събрание. Член е на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. Преди това е била председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) и зам.-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011).
Младен Маринов е главен секретар на МВР от май 2017 г. Преди това беше директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.
Работи в системата на МВР от 1991 г., като е преминал през всички длъжности в СДВР - от обикновен полицай до директор, какъвто става през 2014 г.
Завършил е Академията на МВР и право в УНСС.
Борисов благодари на участниците в Коалиционния съвет за диалога и подчерта, че занапред всички важни теми ще бъдат обсъждани на него.
"Чух аргументите на НФСБ и на Валери Симеонов, както и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Има много истина в оценката на министрите, всяка партия иска да си защитава кадрите, това е ясно, но и затова ние пък с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов бяхме на другото мнение. И това ни прави различни от останалите, не можем да кажем, че имат вина за катастрофата и нещастието, но не можем да се направим , че нищо не се случило, както в предишни правителства и с други мандатоносители, това се случваше", каза Борисов.
"Разгледахме направеното досега, разгледахме изпълнението на програмата. Там, където имаме безспорни успехи, продължаваме. Там, където имаме слабости или недостатъчно добро изпълнение, се набелязаха мерки", заяви премиерът.