учето е на 4 години, но вече има зад гърба си редица отличия и цяла година стаж в Америка

учето е на 4 години, но вече има зад гърба си редица отличия и цяла година стаж в Америка

Бостън териерът Кими спечели първото по рода си изложение за кучета "Короната на морето", което се проведе в Обзор. Той бе избран за най-добър сред над 110 съперници. Кими грабна и специалната награда на кмета на града Христо Янев.

Шампионът е роден във Финландия в развъдника на Тина Таулос – една от най-известните световни киноложки съдийки. Пълното му име е Канмойс Бостън Гоу Фор Ит., но неговият стопанин Антон Тоталов от Пловдив предпочита да го нарича галено просто Кими. Кучето е на 4 години, но вече има зад гърба си редица отличия и цяла година стаж в Америка. Зад Океана бостън териерът е получил от тамошната киноложка федерация "Американ кенъл клъб" титлата Шампион и Гранд шампион на Америка.

"Короната на морето" продължи часове наред до късно в неделя. Главният съдия Фатих Чокчан, заместник-председател на Киноложката федерция на Турция и представител на голямата международна киноложка федерация FCI, сподели, че е бил особено затруднен при голямата конкуренция. Но Кими е успял да спечели сърцата на цялото жури. Кими получи за награда цял чувал с лакомства, а неговият стопанин – плакет и корабен макет.

Галерия