Когато нещо работи, не се правя промяна, коментира Димитър Бойчев (вляво). Снимка Черноморие-бг

Когато нещо работи, не се правя промяна, коментира Димитър Бойчев (вляво). Снимка Черноморие-бг

Димитър Николов е еталон за работа. Той отговаря за кметове на ГЕРБ и те си свършиха работата. Така областния лидер на ГЕРБ в област Бургас Димитър Бойчев отговори на въпрос на "Черноморие" дали бургаския кмет и зам.-председател на партията може да бъде сменен на предстоящото национално събрание.

На 11-ти май ще се проведе Национално събрание на партията. По време на форума ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии. На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП "ГЕРБ".

ГЕРБ свиква събрание на партията, избират нови зам.-председатели

"Когато нещо работи, не бива да се прави промяна. Резултатът на изборите е положителен за нас с изключение на общините Руен и Созопол. Дори в община Сунгурларе резултатите са добри. А там ние спечелихме местните избори през 2019 година", отговори Бойчев. Повод за коментара му става въпрос за "Черноморие" - "Не трябваше ли да бъдат направени промени още през 2019 годдина, когато ГЕРБ спечели местните избори, но загуби гласове и същото се повтаря и сега, на парламентарните избори?"

На парламентарните избори, които се проведоха на 4-ти април тази година ГЕРБ получи 44 124 гласа в област Бургас, което прави 25,68% и четири депутатски мандати. За сравнение на изборите през 2017 година за партията в региона гласуваха 70 347 души или 35,74% и тя имеша шестима депутати.