Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (вляво) дойде за среща с актива на партията в Бургас. Снимки Авторът

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (вляво) дойде за среща с актива на партията в Бургас. Снимки Авторът

"Да правиш агитация в Бургас ми се струва обидно. Едно по едно сме планирали с Димитър Николов нещата тук. Кое сме обещали и не сме направили!?! Питате ме: Какво да направим? Трябва да имаме повече депутати. Затова сложих кметовете за водачи на листи, за да обясняват на хората. Тези четири години българският народ ще ги плати, няма да се размине това. Това упражнение (изборите б.а.) ни струва 100 млн. лева, а досега сме дали над 1 млрд. лева. Разбирате ли за какво става въпрос? Защото на шега си гледаме, какво ще стане. В момента няма кампания. Само ние обикаляме като трупа", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с актива на партията в Бургас и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ - СДС във Втори Многомандатен избирателен район Бургас за парламентарните избори на 27-ми октомври. В зала "Форос" на Международния конгресен център присъстваха и кметове на ГЕРБ от областта.

"И този път полагаме усилия. Сложих най-доброто. Не че Митко Николов ще стане депутат. Ще си остане кмет. Ние честно го заявяваме. Не сме лъгали никой. Просто го слагаме като се среща с хората да обяснява, че детската болница ще си остане до четвъртия етаж, защото плащане няма", допълни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ дойде в морския град заедно с част от министрите от втория си кабинет, които са и настоящи народни представители в 50-тия парламент - Томислав Дончев, Красимир Вълчев, Костадин Ангелов, Росен Желязков. В изказванията си те припомниха свършеното от тях, докато са били в управлението на страната и наблегнаха на факта как поредна година държавата е в криза.

"Мога да направя аналог между преди и сега. В момента няма при кого да отидеш, как да защитиш проекти. Г-н Борисов ни предупреди да не разкопаваме улиците. Улиците сега са разкопани. Писна ми да няма светлина в тунела, да ходя от кабинет на кабинет. Бургаска област има 28 готови проекта, които "висят".

Трябва ни свръх мобилизация. Няма накъде да отстъпваме. Само коалиция "ГЕРБ - СДС" може да поеме отговорността и риска да осигури икономиката, да се възстановят плащанията. Затова на 27-ми октомври мощно, без колебаещи се, без отсъстващи да осигурим гласове", заяви пред пълната зала Димитър Николов - водач на листата на ГЕРБ - СДС във Втори Многомандатен избирателен район Бургас.

"Добрият политик е този, които знае да замълчи и да излъже. Ние явно не сме добри политици, защото не мълчим и не можем да лъжем", каза Росен Желязков. Той припомни, че Бургас очаква 110 млн. лева по проекти от Програмата за транспортна свързаност, но сме изправени пред възможността да загубим средства.

Томислав Дончев изрази мнение, че българинът след много експерименти и неуспешни опити ще се хване за нещо сигурно, защото резултатът от изборите е от значение. "Ние данъци няма да вдигаме. Отворена е дупка в бюджета, която трябва да се затвори. Правили сме го веднъж, знаем как става", допълни Дончев.

Коалиция "ГЕРБ - СДС" се явява на предсрочните парламентарни избори за 51-во Народно събрание под №18 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Галерия