Кампанията се провежда за втора поредна година. Снимки БСП - Бургас

Кампанията се провежда за втора поредна година. Снимки БСП - Бургас

За поредна година БСП продължава националната кампания "Солидарен Великден". По традиция в инициативата ще се включат всички структури на партията в страната, както и народните представители на левицата. "Отново призовавам към съпричастност в тези светли празници - към безработните, бедните, социално слабите, младите семейства и възрастните хора", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова. В кампанията и през тази година инициативите ще са с два акцента - да се помогне на български производители, като се купят продукти родно производство и се дарят продукти за празниците на самотни хора, бедни семейства и домове за възрастни хора. 

Преди година, благодарение на "Солидарен Великден", хиляди социално слаби българи имаха своя достоен празник. Тогава кампанията стартира за пръв път, а след успешното й провеждане тя става ежегодна. Стотици бяха социалистите, които по време на Великденските празници дариха хранителни продукти, предпазни средства, дезинфектанти и PCR-тестове в цялата страна с пожелание за здраве и вяра.

Този път в Бургас, в кварталите и комплексите в града и в околните села, на социално слаби и възрастни хора ще бъдат раздаден козунаци. Като помощници в благотворителната акция се включиха активисти на БСП и симпатизанти на партията.

Галерия