Настоящият депутат от БСП за България Петър Кънев (вляво) се очаква отново да оглави листата с кандидати за народни представители тук. Снимки БСП

Настоящият депутат от БСП за България Петър Кънев (вляво) се очаква отново да оглави листата с кандидати за народни представители тук. Снимки БСП

Областнитя съвет на БСП в Бургас ще проведе днес свое заседание, на което ще подреди листата с кандидати за народни представители за извънредните парламентарни избори, които ще се проведат на 9-ти юни, научи "Черноморие". Очакванията са водач на листата отново да бъде настоящият народен представител Петър Кънев, който има и най-много номинации. "Ще решим до кое място ще подредим листата, след това тя ще бъде изпратена в София. Това трябва да стане до петък, тъй като в събота трябва да бъде утвърден окончателния й вид", каза за "Черноморие Живко Господинов - областен координатор на БСП за Бургас. Той беше и общински лидер на партията в морския град. След края на местните избори Господинов си подаде оставката, а на проведената вчера общинска конференция за председател на партията в Бургас бе избран Паруш Парушев.

Парушев членува от 35 години в БСП. Той постъпва в партията през 1981 година. През последните две години беше председател на Предизборния щаб в район "Зора" - Бургас. От вчера вече оглавява и партията в общината. Той ще трябва да координира и провеждането на предизборната кампания тук.

"Познавам качествата на новоизбрания председател. Сигурен съм, че делегатите направиха мъдър избор. Мисля, че за бургаската партийна организация предстоят добри времена. Сигурен съм, че новото ръководство ще мобилизира партийните членове за успешно участие в предстоящите избори. Кампанията протече нормално, конференцията имаше необходимата представителност. В  крайна сметка целите, които си беше поставило централното ръководство със свикването на този пълен цикъл избори в бургаската партийна организация бяха изпълнени. Искам да благодаря на всички членове на работната група за отговорната работа и на всички организации и партийни членове, които взеха участие в този цикъл и в работата на днешната конференция", така коментира избора на Паруш Парушев Атанас Зафиров - заместник-председател на БСП, след края на седмо заседание на XXII-та общинска конференция.

"Зная, че ще бъде трудно, но съм готов да приема това предизвикателство. Проблемите винаги са решими, необходимо е време. Предстоят ни избори и това доста ще сгъсти програмата", заяви новият председател на партията в Бургас инж. Паруш Парушев. Той сподели, че основните му усилия първоначално ще бъдат концентрирани в мобилизационен план-комуникация между основните партийни организации и между колективните органи.

Галерия