Павел Маринов (вляво) остава като независим съветник в местния парламент на Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Павел Маринов (вляво) остава като независим съветник в местния парламент на Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Ръководството на Общинския съвет на БСП в Бургас поиска Павел Маринов да напусне Общинския съвет, тъй като е избран от листата на коалиция "БСП за България", а вече не е част от нея. Повод за това станаха действията на Маринов. Той обяви, че напуска БСП и става част от "Лява алтернатива".

"Ръководството на Общинския съвет на БСП Бургас посрещна с неразбиране заявлението на общинския съветник Павел Маринов, за напускане на групата на общинските съветници на БСП и БСП.  Социалистите и симпатизантите  на БСП от община Бургас са му гласували доверие да ги представлява в общинския съвет на Бургас. Със заявлението си за напускане на групата съветници от БСП и БСП, Павел Маринов вече не представлява друг, освен себе си", пише в изявлението на ръководството на БСП в Бургас изпратено до медиите.

"Оставам в Общинския съвет като независим съветник по отношение на политиката на националното ръководство на БСП, не на политиката на местното ръководство. Познавам добре колегите от БСП и тяхното поведение в местния парламент. Не виждам причина да изляза и на кой би попречило моето оставане в Общинския съвет?", така коментира пред "Черноморие" изявлението Павел Маринов.

"На моята покана да споделя идеите и моитивите си не получих отговор. Препоръчвам БСП да са по-отворени към диалог за лявата политика и да не държат като секта. Обществото очаква отговори от БСП, които от години се бавят. Време е да се появят нови леви партии и коалиции които да дадат отговор на очакванията", допълни още Павел Маринов.