Съветниците излязоха с декларация до председателя на ОбС - Бургас. Снимка Лина Главинова

Съветниците излязоха с декларация до председателя на ОбС - Бургас. Снимка Лина Главинова

Когато човек се занимава с политика, трябва да внимава за действията си. Това казаха общинските съветници от групата на БСП в ОбС - Бургас по повод случая с техния доскорошен колега - Бенчо Бенчев. Той бе задържан в събота вечерта в стая в хотел "Рамада" в Истанбул заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун и обявения за международно издирване Димитър Желязков - Митьо Очите. Освен тях, турските полицаи са задържали още четирима българи. Всички са предадени на българските власти на ГКПП "Капитан Андреево" с изключение на Димитър Желязков. За него от българска страна е поискана екстрадация.

Съветникът Бенчев и бившият депутат Узун бяха освободени на 6-ти август, след 24-часово задържане от българските полицаи.

Изпълнителното бюро на БСП се разграничи от съветника си. Бенчо Бенчев влезе в местния парламент на последния вот от гражданската квота на БСП и е заместник-председател на ОбС. Днес групата на БСП се събра и излезе с декларация до председателя на местния парламент Костантин Луков. В нея те изразяват позицията си, че с оглед на случилото се Бенчо Бенчев не представлява политиката на БСП в местния парламент. Така напрактика групата на червените се разпада, защото съгласно устава група може да съществува, ако се състои от петима съветници.

Несрин Узун не познава Митьо Очите, има общ бизнес с Бенчо Бенчев

Галерия