Несрин Узун дава извънреден брифинг, за да каже своята версия за случилото се. Снимки Лина Главинова

Несрин Узун дава извънреден брифинг, за да каже своята версия за случилото се. Снимки Лина Главинова

"Станахме жертва на добротата на Бенчо (Бенчо Бенчев б.а.). Той ме помоли да запазя три стаи на негово име в хотел "Рамада" в Истанбул. Шест години посещаваме редовно този град, защото го харесваме и защото Бенчо се лекува там", заяви на извънреден брифинг бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Той даде пресконференцията във връзка със задържането му заедно с Бенчев и още седем българи в хотела в турския град. В стаята те са били заедно с обявения за международно издирване Димитър Желякзов - Митьо Очите. Групата бе задържана от турските полицаи в събота вечерта, 4-ти август. Всички, без Димитър Желязков, бяха предадени на българските власти на ГКПП "Капитан Андреево". България поиска официално Желязков за бъде екстрадиран у нас.

Бившият депутат заяви пред медиите, че не познава Димитър Желязков. По думите на Несрин Узун, двамата с Бенчев не били арестувани. "Не е вярно, че съм бил в същия хотел. Аз се бях настанил в съвсем друг хотел, в друг квартал, по друг повод. След вечерята, на която бяхме с г-н Бенчев, аз вместо да го оставя да се прибере в хотела си с такси, понеже ми е много добър приятел, го взех с моята кола, за да го оставя в неговия хотел. Когато пристигнахме, видяхме, че беше арстуван от турските власти въпросния български гражданин, издирван от Интерпол. След това бяхме помолени от турските власти да отидем заедно с тях до полицейското управление за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там. Ние не бяхме задържани. Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах на турските власти. Впоследствие се оказа, че българските власти са помолили да бъдем изпратени в България за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там", обясни случилото се в събота вечерта Несрин Узун.

Бургаският общински съветник Бенчо Бенчев и бившият депутат бяха освободени вчера, 6-ти август., след като бяха задържани от българската полиция за 24 часа.

"Познавам Бенчо от 15 години. Имаме общ бизнес. Не съм в активната политика от 10 години и сега живея в София. Преди малко се чух г-н Бенчев, за съжаление той е с много влошено здравословно състояние. Не знам дали знаете, но той е инвалид 95% и искам да помоля всички за милост към него", допълни бившият депутат.

Галерия