Отговорът е от Живко Господинов - председател на предизборния щаб на БСП - Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Отговорът е от Живко Господинов - председател на предизборния щаб на БСП - Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

"Всеки кандидат за кмет на общината, заедно с предизборния си щаб, решава каква кампания да провежда в оставащите по-малко от 2 месеца до 27-ми октомври. Съжаляваме, че г-н Табаков е решил да използва такива подходи, а именно да се занимава с листата на най-голямата опозиционна партия в Бургас – БСП", заявиха Живко Господинов - председател на предизборния щаб на БСП в Бургас по повод изказвания на кандидата за кмет на Бургас Живко Табаков, че "Има съмнение за договорка между БСП и ГЕРБ в Бургас".

"Добре би било да скъса с ролята си на патерица на ГЕРБ в Общински съвет – Бургас, където повече от три години чинно гласуваше бюджетите и докладните записки на кмета Николов и да представи своята алтернатива за управление на общината. Надяваме се, че няма да е той този, който ще свърши мръсната работа на ГЕРБ по време на кампанията, а ще съсредоточи своите критики към управляващите в момента Бургас", са казва още в отговора на БСП разпространен до медиите.

Местните избори ще се проведат на 27-ми октомври. На тях ще се гласува за Общински съвет, кмет на община, кмет на район, кмет на населено място.