БСП: ОбС да обсъди проблемите на хората с увреждания Докладната записка е входирана в деловодството на местния парламент в началото на тази седмица.

В края на миналата година в Бургас се проведе кръгла маса с участието на много неправителствени организации, народни представители, общински съветници и общественици, пише в мотивите на докладната записка. Една от идеите, около която се обединиха участниците, бе да се предложи на Общинския съвет да проведе отделно свое заседание, на което да се разгледат основните проблеми на хората в неравностойно полежение и да се приеме дългосрочна програма за политиката на община Бургас, насочена към подобряване на социалното положение на тези лица. Според съветниците от БСП подходящото време за провеждането на такова заседание е октомври месец, тъй като взетите тогава решения ще могат да залегнат в бюджета на общината за следващата година.

От БСП предлагат Общинския съвет за вземе решение през месец октомври да се проведе редовно заседание или продължение на редовно заседание с дневен ред изцяло свързан с проблемите на хората с увреждания и лицата в неравностойно положение. На заседанието да се изслуша отчет за работата на общинската администрация по въпросните проблеми и да се приеме предложената от тях дългосрочна програма. На заседанието трябва да бъдат поканени представители на неправителствени организации, които защитават интересите на хората с увреждания и да им се даде възможност за изказвания и предложения според правилника за работа на Общинския съвет.