От БСП очакват отговори от администрацията. Снимка Лина Главинова

От БСП очакват отговори от администрацията. Снимка Лина Главинова

Община Бургас си прави евтин ПР, който излиза скъпо на бургазлии. За разлика от нашата община и други общини, там не залагат на ПР, а на действие. Това заяви Николай Тишев - народен представител от коалиция "БСП за България".

"Преди година и един месец от Общината анонсираха една добра инициатива за създаване на "Бизнес хъб", който имаше за цел да привлече 50 млади специалисти. От Общината обещаха да поемат престоя им. Година по-късно интернет платформата, която бе презентирана тогава и зад която стои общински съветник, не функционира. Питаме: Състояла ли се е изобщо тази инициатива? Колко са били поканени да се включат в нея? Колко пари са похарчени и колко специалисти са поканени да започнат работа тук?", попита Христо Панайотов - член на Изпълнителното бюро на ОбС на БСП - Бургас. Според него, може да има обективни причини инициативата да не се реализира, но е хубаво от Община Бургас да кажат какви са те.

"Преди година създадохме Обществен съвет по IT и аутсорсинг и на среща с Камарата на работодателите и индсутриалците презентирахме идеята за "Бургас хъб". Тя обаче не срещна широка подкрепа от членовете на Камарата, но не сме се отказали от нея и реализацията й. На този етап никакви средства не са похарчени", коментира пред "Черноморие" общинският съветник Петко Георгиев, който е в основата на създаването на "Бургас хъб". Идеята е взаимствана от Нова Зелендия и целта е да бъдат привличани специалисти от мениджърско ниво.

От БСП ще очакват Община Бургас да им отговори и за нереализирания проект за китайски хъб.

"Всички помним как преди две години с големи фанфари се промотира създаването му в Магазия 1. Явно от Община Бургас разчитат на късата памет на бургазлии. Тогава се говореше, че тук ще бъдат инвестирани 20 млн. евро. Докато тук само се говори в общините Варна, Пловдив, Димитровград дори действат. Явно идеята за китайски хъб няма да се реализира, защото на първия етаж на Магазия 1 има заведения, а на втория ще се помещава филиала на Художествената академия", коментира Николай Тишев.