Петър Кънев (на преден план) и някои от кандидатите за депутати входираха листата в РИК - Бургас

Петър Кънев (на преден план) и някои от кандидатите за депутати входираха листата в РИК - Бургас

Коалиция "БСП за България" регистрира листата си с кандидати за народни представители за 45-то Народно събрание във Втори многомандатен избирателен район Бургас. Листата бе входирана от водача Петър Кънев, Юлия Йоргова - Форд и Тодор Байчев - втори и трети в листата. До Районната избирателна комисия с тях дойде и Антон Коджабашев, който е осми в листата от името на своята партия "АБВ".

"До четвърто място преповтаряме листата ни. Пети е едно момче от Созопол - Йордан Петков. Надявам се, да повторим успеха си от 44-то Нардно събрание. На предишните избори третият ни мандат бе прехвърлен в Пловдив чрез преразпределението", коментира Петър Кънев. Той смята, че машинното гласува няма да затрудни техният електорат, но го определи като "един експеримент".

В листата на коалицията кандидатите ще водят битка за преференции. Основно тя е е между няколко човека. Преференциална кампания ще води и Андон Коджабашев, който ще разчита на гласовете на симпатизантите на "АБВ" и на хората от средите на спорта.

Галерия