Тримата депутати от БСП и съветникът в ОбС Бургас видяха на място щетите от наводненията. Снимка Лина Главинова

Тримата депутати от БСП и съветникът в ОбС Бургас видяха на място щетите от наводненията. Снимка Лина Главинова

В малките общини държавата е абдикирала. Видяхме, какво стана с община Камено, но в големите, каквато е Община Бургас се дават пари, а резултатът е на лице. Как работи системата за управление на риска, която бе открита през април тази година и за нея бяха дадени 1 млн. лева? Това попита Николай Тишев - депутат от коалиция "БСП за България". Според него, държавата е оставила малките общини сами да се оправят. "За сметка на това, след наводненията в Камено, там се изсипа половината министерски съвет. Кметът Жельо Вардунски призна, че с бюджета на общината не е в състояние да се справи със стопанисването на язовирите. Смятаме, че те трябва да бъдат приоритет на Областна управа", допълни Тишев.

Народните представители от партията посетиха най-засегнатите места в общините Бургас и Камено. Те се срещнаха и разговаряха с хората, които пострадаха от природната стихия.

"Нямаме готовност да се справяме с такива ситуации, а те зачестяват. Климатичните промени са факт. Трябва да се научим да предупреждаваме населението за евентуалното бедствие, както правят в САЩ, когато се зададе ураган", коментира депутатът Димитър Стоянов.