Интересът към щанда на БсТПП беше голям и от страна на турските медии. Снимки БсТПП

Интересът към щанда на БсТПП беше голям и от страна на турските медии. Снимки БсТПП

Делегация от Бургаската търговско промишлена палата бе официален гост на Международно изложение за хранителни стоки и селскостопанска техника, което се проведе в Къркларели, Турция. Изложението, на което бяха представени повече от 160 фирми,  се провежда за трети пореден път и събира на едно място производители на мляко и млечни продукти, вино, шара, месни изделия, мед, плодове и зеленчуци, подправки, сладкарски изделия и производители на техника за селското стопанство  от региона на Къркларели.

Домакин и организатор на изложението бе Стоковата борса на град Къркларели, с която Бургаската палата има подписано споразумение за сътрудничество и много общи проекти и инициативи.

Бургаската палата участва със свой собствен щанд, на който бяха представени и Община Бургас, Индустриален и логистичен парк Бургас и бургаска фирма за недвижими имоти. С отделни щандове участие взеха и членове на БсТП - фирма производител на стелажи, щандове и конструкции за излагане на стоки, производител на собствена марка бисквити, торти и сладкарски изделия и фирма, производител на конфитюр от плодове.

Гости на изложението бяха още представители на Косово, Северна Македония, Молдова и Сърбия.

През цялото време българските щандове се радваха на изключително голям интерес, както от страна на посетителите, така и от страна официалните представители на местната власт, депутати и медии.

Бъдещите инициативи между Бургаската палата и Стоковата борса на Къркралери включват съвместни участия в изложения в Косово и Северна Македония, където ще бъдат популяризирани български компании, дейността на Палатата, както и потенциала на Община Бургас за развитие на съвместен бизнес и инвестиции.

Галерия