Срещите ще се проведат от 18-ти до 20-ти януари

Срещите ще се проведат от 18-ти до 20-ти януари

Бургас ще бъде домакин на квалификациите по водна топка при мъжете. Те ще се състоят в басейна на "Парк Арена ОЗК" от 18-ти до 20-ти януари. Във водните битки през новия състезателен сезон ще участват девет отбора. Това са бургаският "Черноморец", столичните "Славия", "Левски", ЦСКА, шампионът "Локомотив НН", варненските "Комодор", "Аква Спорт", "Черно море" и дебютантът при мъжете "КПС Варна".

Очаква се мъжкото първенство за сезон 2019 г. да е изключително интригуващо и оспорвано. Всички отбори показаха, че са равностойни, което се видя на турнира за Купата на България през декември миналата година (с изключение на "КПС Варна", който не участва).

Носител на трофея стана шампионът "Локомотив НН", който във финала победи "Черноморец" с 11:6. Именно тези два тима ще открият квалификациите в Бургас. Първият мач е на 18 януари, петък. Двубоят "Черноморец" - "Локомотив НН" е с начало 17:00 часа. Поради заболяване, двама от титулярите в отбора на "акулите", воден от старши треньора Петър Йонов, ще пропуснат срещата.

Още три мача ще бъдат изиграни в същия ден. Това са "Комодор" - "Левски", "Аква Спорт" - ЦСКА и "Черно море" - "Славия". Срещите в събота, 19 януари, са с начало 9:00 и 17:00 ч., а в неделя, 20 януари, от 8:30 и 14:00 ч.

В "Парк Арена ОЗК" през февруари ще се изиграят и мачовете от втори кръг, както и двубоите от финалната четворка при мъжете, които са през месец април.

Входът за квалификационните срещи от мъжкото първенство по водна топка е свободен.