Зам.-кметът по спорт Манол Тодоров (в средата) и организаторите от клуб Бургас дадоха подробности за двата турнира. Снимка Община Бургас

Зам.-кметът по спорт Манол Тодоров (в средата) и организаторите от клуб Бургас дадоха подробности за двата турнира. Снимка Община Бургас

"За Бургас е изключителен престиж и признание да бъде домакин на Световното първенство по шоу програми латиноамерикански танци. Години наред градът е люлка за шампиони в този спорт", каза зам.-кметът по туризъм и  спорт в в Община Бургас Манол Тодоров на пресконференция по повод голямото събитие, което ще се проведе този уикенд в зала "Арена Бургас".В нея взеха участие и директорът на отдел "Спорт" в Община Бургас - Веселина Деведжиева, Явор Вълчев и Петя Манева от клуб по спортни танци "Бургас".

"11 танцови двойки от 9 държави, сред които Украйна, Чехия, Словакия, САЩ, Германия,Грузия, Унгария и две двойки от България ще вземат участие в Светотовното първенство", уточни Явор Вълчев - председател на КСТ "Бургас", който организира първенството. Всяка двойка ще се представи пред журито с шоу програма, в рамките на 3.30 минути.

Паралелно със Световното, ще се проведе и Международен турнир по спортни танци във всички категории - от деца до сеньори. В него ще участват представители на над 25 държави, сред които Казахстан, Латвия, Литва, Румъния. Най-оспорвана ще е надпреварата при състезатели над 19 години, тъй като там се състезават 4 топ двойки от световната ранглиста. Този кръг ще се проведе в неделя, 1-ви септември, от 19.00 часа.

Официалното откриване на турнира с парад на всички състезателни двойки ще започне в 19.00 часа на 31-ви август.

Българските двойки, от които очакваме медали са Борис Борисов и Емилия Джелебова и Димитър Дросев и Християна Бургазлиева.

Не пропускайте да се насладите на истинско танцово шоу с много красота, блясък и ефекти! Станете част от него, като си закупите билети – те вече са пуснати в продажба. Можете да ги откриете в туристическите информационни центрове на Общината - ТИЦ "Часовника" и ТИЦ "Автогара Юг".