Волейболните срещи са в спортна зала Младост. Снимка Община Бургас

Волейболните срещи са в спортна зала Младост. Снимка Община Бургас

Бургаската спортна зала "Младост" ще бъде домакин на две срещи от последния кръг от редовния сезон в "Супер Волей". В 15:00 часа днес ще стартира двубоят между "Нефтохимик 2010" и варненския "Черно море". Бургаският тим вече си осигури първото място преди плейофите с актив от 51 точки.

От 18:00 часа днес на полето в зала "Младост" ще излязат отборите на "Дея Спорт" и "Пирин" Разлог. В зависимост от развоя и на останалите мачове от кръга, момчетата на треньора Франческо Кадеду могат да се изстрелят и до третото място преди плейофите или да запазят четвъртата си позиция.

Входът за зрителите за този двубой между "Дея" и "Пирин" е безплатен.

Бургаската спортна сряда завършва с баскетболното дерби от Националната лига между отборите на "Черноморец" и "Спартак" Плевен. Началото е в 19:00 часа.

На паркета в зала "Бойчо Брънзов" ще си съперничат възпитаниците на треньора Васил Евтимов, които са на четвърто място в класирането с 37 точки, и момчетата на бившия национален селекционер Любомир Минчев. Плевенчани са пети с 35 точки. Билетите за вход са по 7 лева. Пенсионери и ученици до 18 години ще плащат по 3 лева.

Безплатно в зала "Бойчо Брънзов" ще бъдат допускани деца до 12 години.

След успешното представяне в турнира за Купата на България, в тима на "Черноморец", който отстъпи драматично на полуфинал срещу спечелилия трофея отбор на "Левски", настроението е боево. Победа срещу "Спартак" Плевен ще утвърди бургазлии в топ 4 на НБЛ.