Състезателите се срещнаха с кмета на община Бургас Димитър Николов. Снимки Община Бургас

Състезателите се срещнаха с кмета на община Бургас Димитър Николов. Снимки Община Бургас

Бургас ще домакинства Световната купа по спортна актобатика през 2020 година. Новината съобщи Длагомир Драганов - член на Управителния съвет на федерацията и старши треньор на националния отбор на среща с кмета на община Бургас Димитър Николов. В нея участваха състезатели, треньори, хореографи и родители. Кметът Николов поздрави призьорите от Европейското първенство в Израел и авторитетния турнир в Майнц, Германия.

"Бургас се оформи като център на спортната акробатика. Състезаваме се с държави с огромни бюджети. Високите ви  резултати са в резултат на много труд, постоянство и дисциплина, а вашите треньори са на световно ниво. Трябва да отчетем и отличното ни взаимодействие и ползотворна работа с Българската федерация по спортна акробатика", заяви кметът Димитър Николов.
"Бургас е център с най-добри кадри и най-голяма масовост. Неслучайно догодина градът ще бъде домакин на Световната купа по спортна акробатика с участието на най-силните отбори в този спорт. Паралелно ще се провежда и съпътстващ турнир с над 600 деца и юноши. Благодаря за подкрепата и на родителите", заяви Драгомир Драганов.
На Европейското първенство в Холон, Израел, клуб "Нефтохимик 2011" се представи със смесената двойка Мариела Костадинова, която е първата в света олимпийска шампионка за младежи, и новият й партньор Теодор Великов във възрастовата група мъже и жени. Те заеха престижното шесто място на балансовата комбинация, шесто място на темпова комбинация, а в многобоя са седми в конкуренцията на 20 двойки от цяла Европа.
Женската двойка Теодора Кръстева и Елена Босилкова - състезателка на КСА "Балкан" - Ботевград, се класираха на осмо място във възраст 12-18 години.
Паралелно с Европейското първенство, на силния международен турнир в Майнц, Германия, 30 от младите надежди на КСА "Нефтохимик 2011", с треньор Гергана Денева, направиха истински фурор при участието на над 350 акробати.

Те се класираха, както следва:

Женски двойки 6-14 години
Илияна Вичева, Веселина Цанева - първо място
Пролетина Иванова, Велиана Костадинова - второ място
Михаела Белчева, Елица Деведжиева - трето място

Тройки жени 6-14 години
Даниела Грудова, Маргарита Тодорова, Жаклина Стоянова - първо място
Моника Тащан, Йоана Господинова, Камелия Лазарова - осмо място

Смесени двойки 6-14 години
Пламен Янев, Катерина Петрова - първо място

Женски двойки 6-19 години
Николая Тачева - "Орел" - Айтос, Християна Юлиева - първо място

Тройки жени 6-19 години
Красимира Чобанова, Анастасия Шорина, Меглена Юлиева - второ място
Ася Ненкова, Галина Ганева, Ралица Кирова - седмо място

Смесени двойки 6-19 години
Даниел Борисов, Ива Трифонова - първо място

Мъжки четворки 6-19 години
Николай Калпаков, Кристиян Манилов, Виктор Янев, Мартин Челебиев - първо място

Женска двойка 11-16 години
Мартина Станева, Мария Куцарова - баланс, темпо, многобой - първо място.

Галерия