Бургас грейна в коледни светлини По традиция коледните светлини светват навръх празника на града - Никулден. Тогава специален гост на празника е именит бургазлия, който е допринесъл за популяризирането и издигането на авторитета на Бургас в страната и света. Тази година акцентът е на младите, които са направили своите стъпки на голямата поп сцена и се завърнаха в родния Бургас. За стотиците жители, изпълнили пространството на площад "Тройката", пяха "5-те сезона", Георги Дюлгеров, Тодор Георгиев, Амур, Димитър Атанасов, Владо Димов, Стефан Илчев, Георги Мелтиядов и група "Силует". На финала на първата част на празничния концерт глас извиха и дует "Бургас".

"За 18 път ние бургазлии честваме този ден като празник на Бургас. Този град на брега на морето, където винаги намираме причина да се завърнем като мен. Нека да се потопим отново в града на музите, на талантите и на хората, които умеят да се забавляват, а това са истинските бургазлии", каза водещият на концерта Димитър Рачков.

Втората част, след запалването на празничното осветление, започна с арии от опери в изпълнение на Орлин Горанов. Купонът продължи с музиката на оркестър "Горещ пясък" и Стефка Емилова.

Голяма част от светещите лампички, които ще радват със светлините си бургазлии по време на празниците, са енергоспестяващи. Тази година празничната украса е по-богата и пъстра. За радост на най-малките отново има кът специално за тях. Върху фонтана на площад "Тройката" се издига къщата на Дядо Коледа с шейната и елените. Затова и това място е най-огласяно от детски смях.