Picture_040

Picture_040

Бургас и Гент с общ проект за пристанищата си

Вашият положителен опит и партньорство ще ни са ни изключително полезни. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов, по време  на среща с директора на пристанището в Гент Даан Шалк.

Шалк  пристигна в морския град, за да се запознае на място с възможностите за динамизиране на взаимоотношенията между двете пристанища.

"Нашите градове са побратимени  и участието ни като партньори в   общи проекти ще ни осигури предимство при одобрението им", заяви  кметът Николов.

Градоначалникът обясни по време на срещата, че големи международни компании вече са заявили интерес да инвестират в Индустриалната зона, като идеята е да използват Пристанище Бургас като зона за бързи доставки  до цяла Източна Европа.

"Стартирахме проект за изграждане на Пътнически и круизен терминал, през октомври очакваме 6 луксозни лайнера", каза още кметът Николов по време на срещата.

Изпълнителният директор на "Пристанище Гент" Даан Шалк заяви, че двата града имат огромен потенциал за реализиране на съвместни проекти освен в областта икономиката и в сферите култура, образование и туризъм.