Атанас Стоянов и Драгомир Драганов (вдясно) бяха водещи на конкурса през миналата година. Снимка Архив Черноморие-бг

Атанас Стоянов и Драгомир Драганов (вдясно) бяха водещи на конкурса през миналата година. Снимка Архив Черноморие-бг

Националният конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" събира тази вечер меломани в Летния театър на морския град. Зрителите ще чуят 12-те финални песни, които бяха селектирани за участие в конкурса. И ще могат да гласуват за своята песен фаворит. Това ще стане чрез уникалния код, изписан върху картата, която получава всеки, закупил билет за "Бургас и морето". Кодът на картата ще бъде валиден единствено по време на фестивала на 30-ти юли.

Жана Бергендоф ще пее на Бургас и морето

Веселин Маринов ще изнесе рецитал на "Бургас и морето". Певецът ще бъде и част от журито, което ще класира песните в конкурсната част. Традиционно то е съставено от доказани професионалисти в различни области. Тази година в журито са още певицата Тони Димитрова, писателят Ваньо Вълчев, Диана Саватева – зам.-кмет по култура, туризъм и спорт в Община Бургас, Кирил Вълчев - генерален директор на БТА, Петър Алексиев – композитор и носител на първа награда на "Бургас и морето" през 2021 г.

Конкурсът си има и чаровна нова водеща - Здрава Каменова. Актрисата написа и свеж сценарий на "Бургас и морето", който е обещание за добро насторение и много усмивки на 30-ти юли.

Бургас и морето се организира от Община Бургас.