Част от тържествата ще са пред паметника на Васил Левски

Част от тържествата ще са пред паметника на Васил Левски

Бургас ще почете на 19-ти февруари паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Честването на 151 години от гибелта на гениалния революционер, отдал живота си в борбата на българите за национално освобождение от османско иго, ще започне в 11:00 часа при паметника му в Приморски парк. Най-напред бургаското духовенство ще отслужи заупокойна молитва. След това ще се проведе военен ритуал с участието на представителни войскови части от гарнизон Бургас. Накрая признателните бургазлии ще поднесат венци и цветя.

В Център за съвременно изкуство и библиотека от 17:30 часа ще бъде представена постановката "Васил – бъдещият Левски", дело на театрална школа "Детско царство" към ЦПЛР – Бургас.

От 18:30 часа ще се проведе факелно шествие в памет на Васил Левски. В него по традиция участват ученици от бургаските училища, както и всеки друг, който желае. Сборният пункт е на Компаса на улица "Александровска", между 18:00 и 18:30 часа. Шествието ще премине по маршрут: улица "Александровска" – улица "Алеко Богориди" - до паметника на Апостола в Приморски парк.