Иконата ще бъде изложена за поклонение в няколко храма на Сливенска епархия

Иконата ще бъде изложена за поклонение в няколко храма на Сливенска епархия

Бургас ще посрещне днес чудотворната икона на света Богородица Скоропослушница. Тя се очаква да бъде донесена навръх днешния празник на свети Георги Победоносец към 17.00 часа в катедралния храм "Св. св. Кирил и Методий" в морския град.

Иконата е копие на и е изографисана на Света Гора през 1893 година. Осветена е в манастира "Дохиар", където от десети век се намира оригиналната икона. През 1915 година това точно копие на иконата е била подарена на църквата "Св. Александър Невски" в град Ананиев - Украйна.

Иконата на света Богородица Скоропослушница помага при необходимост от незабавна помощ за всичко - за оздравяване, при трудни житейски и семейни ситуации, за забременяване и благополучно раждане и много други нужди.

В Бургаския храм иконата ще остане до 9-и май. След това ще бъде посрещната на 10-и май в храм "Свети Георги" в Созопол, на 12-и и 13-и май ще бъде в храм "Свети Цар Борис" в Царево, от 14-и до 16-и май ще бъде в манастира "Свети Георги" в Поморие, от 17-и до 19-и май в храм "Света Богородица" в Несебър, а на 20-и май в храм "Свети Йоан Кръстител" в Обзор.