Изложбата се организира в памет на бургаския акварелист Ненко Токмакчиев

Изложбата се организира в памет на бургаския акварелист Ненко Токмакчиев

Бургас провокира талантливи акварелисти да се включат в националната изложба "Акварел" в памет на Ненко Токмакчиев. В нея могат да участват автори от цялата страна, които рисуват акварел. Изложбата, която има конкурсен характер, се организира от Община Бургас и художествена галерия "Петко Задгорски" с подкрепата на семейството на Ненко Токмакчиев.

Желаещите могат да изпращат своите творби от 8-ми до 11-ти март на адреса на галерията - БХГ "Петко Задгорски", улица "Митрополит Симеон" №24, 8000 Бургас.

Журирането е на 12-ти март.

Приемат се живописни творби само в чиста техника акварел. Картините трябва да са с размер максимален: 100 х 100 см без рамката, минимален: 30 х 30 см без рамката.

Всеки автор може да участва с не повече от две творби.

Поради ограничена експозиционна площ в изложбата ще бъде експонирана по една творба на автор с изключение на номинираните и наградените автори. Творбите трябва да бъдат рамкирани и в подходящ вид за експониране.

Тричленно жури и представител на Община Бургас ще определи тримата победители. Награда на Община Бургас на името на Ненко Токмакчиев е в размер на 1200 лева, награда на БХГ "Петко Задгорски" - 1000 лева, награда за млад автор - от Съюза на българските художници - творба от фонда на СБХ на стойност 600 лева. Наградата е със силата на откупка.

Наградените творби от Община Бургас и БХГ остават във фонда на галерията; наградената творба за млад автор остава за фонда на СБХ.

Изложбата с номинирани и отличени картини ще бъде открита на 23-ти март от 18.00 часа при спазване на всички епидемични изисквания.