Трима състезатели от Бургас са включени в националния отбор на България. Снимки Лина Главинова

Трима състезатели от Бургас са включени в националния отбор на България. Снимки Лина Главинова

Бургас събира най-добрите тенисисти до 14-годишна възраст на турнир, който започва на 10-и юни. В него ще се включат състезатели от десет държави - Андора, Азербайджан, Хърватия, Латвия, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия, Швеция и страната домакин - България. Състезанието е квалификация за Европейската отборна купа за момчета. Турнирът се организира от бургаския тенис клуб "Авеню" съвместно с Българската федерация по тенис и Община Бургас. Той ще се проведе на кортовете на клуб "Авеню", а в националния отбор са включени най-добрите тенисисти на бургаския клуб до 14 години.

"Новите шампиони по тенис на България идват. Затова сме озаглавили и инициативата на БФТ - "Новите шампиони". 12 наши състезатели до 14 години се класираха в Топ 100 през миналата година. През 2016 година нашият отбор до 12 години спечели Европейското отборно първенство за първи път от 38 години насам", каза Екатерина Генова - член на Управителния съвет на БФТ. В рамките на кампанията на федерацията ще бъдат организирани месечни класации за най-добрите тенисисти по места. "Затова за нас е важно сътрудничеството с клубовете в цялата страна и с общините, на чиято подкрепа разчитаме", допълни Генова.

"Състезателите ни са готови за квалификациите. На полуфинала се очаква да играем срещу Русия и Хърватия", допълни Радослав Лукаев - капитан на българския отбор.

Галерия