Психологическата война между бургазлията Стоян Копривленски и съперника му Сорин Калинюк започна още днес. Снимки Община Бургас

Психологическата война между бургазлията Стоян Копривленски и съперника му Сорин Калинюк започна още днес. Снимки Община Бургас

След Париж и Бургас ше бъде домакин на "GLORY 88". Датата е 7-ми октомври. Очакват се много фенове на този спорт от Нидерландия, Румъния, Гърция, Турция. Има голям шанс в зала „Арена Бургас“ да видим и световната звезда на бойните спортове Бадр Хари, споделиха организаторите, без да уточнят дали като гост или на ринга. Той трябваше да се бие в Париж, но се оттегли в последния момент, за да покаже състраданието си към загиналите при земетресението в Мароко, сред които има и негови близки.

В Община Бургас се състоя брифинг за предстоящото събитие. В него участваха вицепрезидентът на веригата Бил Борсън, кметът Димитър Николов, мачмейкърът Роби Тимерс, българските представители на организацията от Bulgarian Fight Agency – Ренад Мехмедов, Теодор Карастоянов, Елена Танева, президентът на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

В залата бяха и някои от състезателите, които ще участват в битките. Психологическата война между бургазлията Стоян Копривленски и съперника му Сорин Калинюк започна още днес. За „Снайпера“ мачът с румънеца е реванш (в първия българинът загуби след съдийско решение). Интригата се заплете още повече, след като в социалните мрежи румънският ас обяви, че идва в Бургас, за да го бие повече.

„Горд съм, че ще мога да се бия в Бургас пред родна публика. Готвя се здраво. Искам да докажа, че съм по-добрия боец.“, каза днес Копривленски.

„Чест е за нас да сме тук. Били сме в много държави. Продължаваме да търсим възможности за разширяването на географията на Глори. А в България има любов към спорта и специално към кикбокса. Избрахме Бургас, защото е роден град на звездата Стоян Копривленски. Впечатли ни и новата ви зала.“, каза вицепрезидентът на веригата Бил Борсън.

Той подари на кмета Николов бойни ръкавици, които ще бъдат изложени в бъдещата зала на славата в „Арена Бургас“.

„Благодаря, че в конкуренцията на няколко по-големи и богати европейски града, избрахте Бургас. Това е шанс да покажем своето гостоприемство. И че можем да сме успешни домакини на големи международни събития. Турнирът в Бургас ще даде шанс за изява пред родна публика на талантливи български файтъри. Отсега им стискам палци и им пожелавам да спечелят убедително своите двубои. Сред тях е и бургаската гордост Стоян Копривленски. Мога да му обещая изключително емоционална и шумна подкрепа. Бургас винаги стои зад своите хора!“, каза кметът Николов.

На "GLORY 89" в Бургас срещу именити съперници ще се изправят талантливите български кикбоксьори Александър Петров, Теодор Христов, Драгомир Петров и Едуард Алексанян, които също присъстваха в залата днес.

Гвоздеят на вечерта на 7-ми октомври ще е срещата за шампионския пояс в категория перо на планетата между тайландеца Petchpanomrung Kiatmookao и испанската звезда Давид Мехия. Заради сложното си за произнасяне име 28-годишният тайландец всъщност е наричан просто „Petch“ или „Професорът Печ“. В своята професионална визитка той има внушителните 170 победи, 168 от които в GLORY, и 27 нокаута. Изгряващата испано-колумбийска звезда Давид Мехия е натрупал 61 победи и 19 нокаута, като далеч не пада по-ниско от опонента си по атрактивния агресивен стил на ринга, който притежава.

Галерия