Новината за новия център обяви проф. Христо Бозов - управител на КОЦ - Бургас. Снимки Черноморие-бг

Новината за новия център обяви проф. Христо Бозов - управител на КОЦ - Бургас. Снимки Черноморие-бг

Бургас ще има общински медицински център за извън болнично лечение на пациенти с онкологични заболявания и той ще носи името "Вяра и Надежда". Новината обяви проф. Христо Бозов -. управител на Комплексен онкологичен център - Бургас. Вече са проведени нужните разговори с Община Бургас. "Очакваме подкрепата на Регионалната здравна инспекция и на държавата", каза проф. Бозон на церемония по връчване на наградите "Бяла лястовица". Церемонията се проведе в Центъра за съвременно изкуство и библиотека и събра медици, общественици, политици. Връчването на отличията се провежда за трета година и е в месеца за борба с рака на гърдата.

Сред наградените тази година с "Бяла лястовица" са ученици от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", председателя на Общинския съвет в Бургас - Севдалина Турманова, проф. Евдокия Симеонова от университет "Проф. д-р Асен Златаров", актрисата Гергана Стоянова, Цонка Тодорова - председател на сдружение "Онкоболни и приятели", Даниела Стоянова, Кремена Краева.

"Благодаря Ви за грижите и всеотдайността, за професионалните грижи. Бъдете здрави и благословени", каза Кремена Краева - един от носителите на "Бяла лястовица" и един от пациентите на КОЦ - Бургас.

Управителят на КОЦ - проф. Бозов изрази своята благодарност на кмета на Бургас Димитър Николов и на зам.-кмета Йорданка Ананиева за подкрепата, която администрацията оказва в тяхната дейност. "Комплексен онкологичен център" ЕООД е единственият общински онко център в страната. Той разполага с модерна и съвременна апаратура и с добър екип от професионалисти.

На церемонията по връчване на наградите присъстваха и Мария Нейкова - областен управител на област Бургас, д-р Антонио Душепеев - председател на Комисията по здравеопазване в ОбС - Бургас, д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здрава инспекция, д-р Вергиния Цанова от медицински център "Д-р Стайков".

Галерия