Филмът е заснет с финансовата подкрепа на Община Бургас

Филмът е заснет с финансовата подкрепа на Община Бургас

"Спекуланти" ще има своите две морски прожекции. Филмът е определян като "първия български финансов трилър", а част от действието се развива в Бургас. Това е причината бургазлии да бъдат сред първите, които ще могат да го гледат. Прожекциите са на 4-ти декември, събота, от 17:30 и от 20:00 ч. в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК).

Като част от Никулденската програма, предпремиерните прожекции ще бъдат излъчени специално и единствено в Бургас. И двете прожекции ще се проведат при вход свободен, като ще бъдат съпътствани от среща с екипа и част от актьорите, за да може публиката да зададе своите въпроси и да се докосне на живо до тях и след неповторимото кино преживяване.

Сценаристи на "Спекуланти" са Александър Чобанов, Кузман Илиев и Илиян Скарлатов. Режисьор е Георги Костов, продуцент - Христо Христов. Изпълнителен продуцент - Николай Христов – Фори.

Един от сценаристите – Илиян Скарлатов, когото ще можем да видим и с малка роля в лентата, определя жанра на филма като финансов трилър-драма, който прилича на хитовия "Уолстрийт" от 1987 година. Именно това инспирира екипа да промени името от работното "Животински бесове" на "Спекуланти". Но лентата не засяга само теми като финансовата сфера и капиталовите пазари – както можем да очакваме, разкрива се палитра от взаимоотношения и обрати. Сюжетната линия разказва историята на млад университетски преподавател, чиято любима го напуска заради по-заможен мъж. Именно това е основният двигател главният герой да се насочи към финансовата сфера и от учен да се превърне в борсов играч.

Продукцията е без еквивалент в българското кино и е интересна не само със звездния си актьорски състав, но и с музикалното си оформление и нестандартния сценарий, който е и основната цел на екипа. Във филма участватактьорите Мариан Вълев, Алек Алексиев, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Димитър Баненкин, Пламен Манасиев, Стоян Дойчев, Стоян Радев, Боряна Братоева, Павела Апостолова и много други обичани лица от родното кино.

Премиерата на лентата в София предстои в началото на 2022 година.

Не пропускайте да станете част от това звездно кино преживяване и запазете своето място, използвайки платформата:

За I-ва прожекция – 04.12.2021 г. (събота), 17:30 ч., зала "Тончо Русев", НХК:

https://www.eventbrite.com/e/-04122021-1730--tickets-217422936857

За II-ра прожекция – 04.12.2021 г. (събота), 20:00 ч., зала "Тончо Русев", НХК:

https://www.eventbrite.com/e/-04122021-2000--tickets-217805200217

Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи мерки за безопасност и превенция разпространението на COVID-19, като зрителите ще бъдат допускани само при наличие на зелен сертификат.

"Спекуланти" се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас, като част от програмата за съфинансиране на филмови продукции.

Галерия